FIN*Harmuan| Etusivu | Kissala | Venäjänsininen | Kissat | Pennut | Ajankohtaista | Galleria | Yhteystiedot | Linkit |


 

Vanhoja kuulumisia

3.9.2008

Perheessä tapahtuneiden suurten muutosten vuoksi kotisivujen päivitys on ollut hiukan jäissä. Paljon on ehtinyt tapahtua edellisen päivityksen jälkeen, mutta tärkein uutinen on, että Kehrä osoittautui loistavaksi äidiksi ja kaikista neljästä pennusta kasvoi sosiaalisia ja terveitä kissalapsia. Nyt pennut ovat jo muuttaneet uusiin koteihinsa, mutta mieltä lämmittää tieto siitä, että kaikille löytyi luotettavat ja rakastavat kodit. Sekä Siiri että Sesilia, nykyiseltä kutsumanimeltään Dzinni, jatkavat Harmuan-kissalan kasvatustyötä sijoituskissoina. Molempia tyttöjä tulee siis tulevaisuudessa näkemään aina silloin tällöin näyttelyissä ja ehkä ainakin toinen pojistakin uskaltautuu vielä kokeilemaan näyttelyharrastusta jossain vaiheessa. Koko pentue oli Surokin näyttelyssä elokuun alussa. Hetkittäin uudet äänet ja hajut jännittivät, mutta kokonaisuudessaan kaikki neljä käyttäytyivät erittäin hienosti niin arvostelutilanteessa kuin häkissäkin!

Syksyn mittaan kissalassa on tapahtumassa lisää isoja muutoksia, mutta niistä myöhemmin enemmän. Siihen asti Harmuan-kissalan väki lähettää syksyiset terveiset kaikille lukijoille! :)

29.4.2008

Pennut ovat jo yli tuplasti suurempia kun syntyessään ja pentupesässä on kauhea meno päällä, vaikkei kaikilla pennuilla ole vielä silmätkään auki. Pieni yllätys koettiin joitakin päiviä sitten, kun yksi pojista varmistui tytöksi. Nyt nelikossa onkin sitten tyttöjä ja poikia tasamäärä! Kehrä on hoitanut pentujaan esimerkillisesti koko ajan ja pentupesästä kuuluvasta kehräyksestä päätellen tuore äiti nauttii olostaan pentujen kanssa.

21.4.2008

Meillä on pentuja! Kehrä synnytti lauantai-iltana neljä sinistä vauvaa, kolme poikaa ja yhden tytön. Synnytys sujui ensikertalaiseksi hyvin, vaikka viimeinen pennuista syntyikin kovin huonossa asennossa. Alkuun Kehrälle tuli kauhea hätä ja hämminki, jos yksikin pennuista inahti, mutta nyt pari päivää synnytyksen jälkeen mamma pärjää jo oikein esimerkillisesti jälkikasvunsa kanssa. Pennut-sivulta löydät linkin pentueen kuvagalleriaan, jonne on tarkoitus päivittää uusia kuvia aina silloin tällöin.


Pennut sievässä rivissä maitobaarissa

28.3.2008

Edellisestä päivityksestä on taas vierähtänyt hetki, joten tässä tuhti uutispaketti viime kuukausien tapahtumista:

Kehrän astutus onnistui ja meille odotetaan vauvoja syntyväksi huhtikuun loppupuoliskolla! Höntti mamma ei oikein tunnu ymmärtävän tilaansa ja vaikuttaa melko hämilliseltä koko ajan kasvavan mahansa kanssa. Pentueen isä on hurmaava Nuutti-poika (Zarin Querido Mio) Tampereelta. Toivotaan, että kaikki menee odotusaikana ja synnytyksessä hyvin!

Näyttelyrintamalla on ollut hiukan hiljaisempaa, kun Kehrän vuoksi olemme jääneet näyttelyistä kotiin. Seuraavan kerran Harmuan-kissalan kissat osallistuvat näyttelyihin aikaisintaan kesällä.

Ikävämpi uutinen on, että Nepin leikkauksen ja Kehrän teini-iän myötä tasapaino kissojen välillä pääsi järkkymään pahasti. Emmi ja Grisu eivät koskaan ole olleet ystäviä, mutta nyt myös Neppi kääntyi Emmiä vastaan. Vähitellen tilanne muuttui niin pahaksi, että Emmi muutti toistaiseksi Juhan äidin luo Luopioisiin. Talon ainoana kissana Emmi saa Marjan jakamattoman huomion ja Emmi viihtyykin maalaiskodissaan mainiosti lintuparvia ikkunan takaa saalistaen!

Kevät ja valon lisääntyminen on selvästi piristänyt kissoja. Sitä mukaa, kun valoisa aika pitenee, aamurallit alkavat aina vain aikaisemmin. Ralliradan tiukin kaarre kulkee juuri tyynyjemme kohdalla makuuhuoneessa, jonka vuoksi olemme Juhan kanssa huomanneet olevamme hereillä joka aamu yhä aikaisemmin - ja ihan ilman herätyskelloa! :)

 
2.11.2007

Kissalaamme ei kuulu tällä hetkellä mitään erityistä uutta. Kissoja tuntuu harmittavan kurjat kelit, joiden vuoksi ulkotarhassa ei viihdy enää Kehräkään kuin lyhyitä aikoja kerrallaan. Takan lämpö on paljon houkuttelevampi vaihtoehto kuin vesisade ja räntä, vaikka ulos kovasti tekisikin mieli.

Näyttelyissä olemme käyneet muutaman kerran: Kehrän kanssa Porvoossa, Grisun ja Kehrän kanssa Tikkurilassa ja Nepin ja Grisun kanssa Forssassa. Näyttelyt ovat menneet oikein mukavasti ja tarkemmin lisätietoja löytyy kunkin kissan näyttelytuloksista. Nyt pidämme pienen näyttelytauon ja jatkamme näyttelyharrastusta seuraavan kerran ensi vuoden puolella.

18.9.2007

Sivujen päivitys on jäänyt vähän muiden kiireiden jalkoihin, mutta otetaan vahinko nyt takaisin ja päivitetään Harmuan-kissalan uutisia oikein urakalla. :)

Hienosti pennuistaan huolehtinut Neppi pääsi ansaitulle varhaiseläkkeelle ja kävi steriloitavana toissa viikolla. Neppi toipui leikkauksesta hienosti, vaikka toipumisaikana jouduttiinkin pitämään muovikauluria lähes koko ajan. Pelkäsimme etukäteen, että kauluri on aivan toivoton yritys Nepin ollessa kyseessä, mutta kaikki meni huomattavasti odotuksia paremmin! Neppi sopeutui muoviämpäriin hujauksessa ja meidän estelyistä huolimatta se päässä hypittiin niin takan kuin eteisten kaappienkin päälle. Jo nyt huomaa steriloinnin vaikutuksen käytökseen: Kiimojen aikainen kireys on poissa ja Neppi on rennompi ja (jos mahdollista) vieläkin sosiaalisempi kuin ennen.

Kehrä on kasvanut hurjaa vauhtia edellisen päivityksen jälkeen ja on jo ohittanut Nepin sekä korkeudessa että painossa, vaikka ikää on vasta reilu 8 kk! Kehrä on onnistunut tartuttamaan teini-ikäisen loputonta energiaa myös perheen muihin kissoihin ja jopa laiskanpulskean Emmin näkee päivittäin leikkivän vauhtihippaa Kehrän kanssa. :)

Näyttelyrintamalta on hirmuisen hienoja uutisia kerrottavana! Suomen Venäjänsiniset ry järjesti Vantaan kissanäyttelyn yhteydessä venäjänsinisten erikoisnäyttelyn 15-vuotisen taipaleensa kunniaksi. Paikalla oli valtaisa määrä venäjänsinisiä Suomesta ja ulkomailta. Päivän parhaan saavutuksen teki Nepin tytär Tuhka, joka oli paitsi kategorian kaunein naaraskastraatti molempina päivinä, myös kaunein kaikista mukana olleista 60 venäjänsinisestä! Myös Neppi ja Kehrä pärjäsivät hienosti ja olivat molemmat paneelissa sunnuntaina.

Syksy tekee tuloaan ja se näkyy myös perheen kissoissa. Ulkotarhassa viihtyy pidempiä aikoja enää vain Kehrä ja kylminä syysiltoina yhden jos toisenkin näkee siirtyvän takan eteen tai päälle nukkumaan.


Harmuan Niilo Nöpönen "Dimi" pärjäsi
ensimmäisessä  näyttelyssään hienosti!


7.8.2007

Myös Nuutti on nyt löytänyt perheen itselleen ja muuttaa torstaina uuteen kotiinsa Helsingin Paloheinään. Pentuja tulee varmasti ikävä, mutta molemmat pojat löysivät itselleen ihanat perheet, joihin voimme luovuttaa pennut hyvillä mielin.

30.7.2007

Näyttelyviikonloppu takana ja Kehrä pärjäsi taas hienosti nappaamalla sunnuntaina viidennen kategoriavoittonsa ja ollen siten Junior Winner ensimmäisenä venäjänsinisenä Suomessa! Voittaja itse on autuaan tietämätön suorituksestaan, mutta omistajat ja kasvattaja-Sara ovat sitäkin ylpeämpiä pikkuneidistä! :)


Kehrä 30.7.2007

 
27.7.2007

Veljekset ovat kasvaneet taas huimaa vauhtia. Molemmista on kehittynyt reippaita, aktiivisia ja ikäänsä nähden varsin ketteriä nuorukaisia. Allergiasta johtuvan peruutuksen vuoksi Nuutti etsii itselleen vielä kotia. Pennut ovat valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa 4.8. alkaen. Lisää tietoa Nuutista löydät pentusivulta.

Myös Kehrä on saanut lisää kokoa kuluneen kuukauden aikana ja neiti näyttää päivä päivältä enemmän aikuiselta kissalta, vaikka pentumaisia piirteitäkin löytyy vielä runsaasti. Kehrä on löytänyt itselleen uuden mieliharrastuksen: Ulkoilu tarhassa on päivien kohokohta ja vielä paremmaksi tilanne muuttuu silloin, kun tarhassa on ihmisiä seurana rapsuttelemassa ja leikittämässä heinänkorsilla. Kehrä myös tietää, ettei kissoja ole valmistettu sokerista, sillä edes vesisade ei ole este ulkoilulle vaan pihalla on ihana olla säällä kuin säällä.

Näyttelyrintamalla on Harmuan-kissalan osalta ollut hiljainen heinäkuu, mutta erityismainintana voisi mainita hienon suorituksen: Sara Ojaniemi, Nepin ja Kehrän kasvattaja, valmistui III-kategorian tuomariksi Porokin näyttelyssä. Onnittelut Saralle tätäkin kautta! :)

23.6.2007

Kuukauden aikana on taas ehtinyt tapahtua monenlaista.

Sivujen värimaailmaa on hiukan uudistettu ja samalla tehty muutamia muita muutoksia, mm. lisätty uuden hurmuri-prinsessamme esittely. Kehrä (FIN*Saraitshikin Kay Kamila) muutti meille reilu viikko sitten Saraitshikin-kissalasta ja on kotiutunut paljon paremmin kuin uskalsimme odottaakaan! Kiitos Sara, että annoit meille mahdollisuuden saada Kehrä osaksi laumaamme! :)

Pennut ovat kasvaneet hirvittävää vauhtia ja pojat ovat tuplanneet kokonsa edellisestä päivityksestä. Kaksikko on melkoinen tuhotiimi, joka pääsee käsittämättömiin paikkoihin käsittämättömällä nopeudella.  Molemmat pojat ovat uteliaita ja luottavaisia, mutta Nuutti on edelleen kaksikon rämäpää, joka tekee kaiken edellä ja Niilo seuraa perässä. Toivoa sopii, että seuraavaan päivitykseen mennessä järkeä olisi tullut lisää samassa suhteessa rohkeuden ja fyysisen kehityksen kanssa... ;)

Hiukan pentujen syntymän jälkeen Grisun elämässä tapahtui suuri muutos eläinlääkärin avustuksella ja pojan paino keveni kahden kiveksen verran. Ainakaan vielä leikkauksella ei ole ollut merkittäviä vaikutuksia käytökseen, mutta toiveissa on, että kesän mittaan tyttöjen perään haikailu hieman vähenisi.

Muutama viikko takaperin olimme näyttelyssä Hyvinkäällä, jossa omia kissoja ei ollut tällä kertaa mukana ollenkaan pienten pentujen vuoksi. Nepin edellisestä pentueesta oli sen sijaan kaikki neljä paikalla, samoin Kehrä, joka oli näyttelyssä vielä Saran nimissä. Lauantaina Simo oli värin paras ja Kehrä hienosti kategorian paras pentu! Sunnuntaina Simo oli nuorten luokan pojista paras ja värin paras-palkinto meni Tuhkalle, joka käyttäytyi hienosti ihka ensimmäisessä näyttelyssään! Sekä Tuhka että Kehrä saivat myös Kategorian paras -palkinnot; Tuhka nuorten- ja Kehrä pentuluokassa. Kiitos Riikalle, Mollalle ja Jennille mukavasta näyttelyseurasta! :)

Myös ulkotarha valmistui viimein ja kissat pääsevät nyt kylpyhuoneen ikkunan kautta tutustumaan ulkomaailmaan. Tarha onkin ollut ahkerassa käytössä ja erityisesti kesäillat ovat kissojen mieleen, kun ympäristö rauhoittuu ja ulkona kuuluu paremmin lintujen ja öttiäisten äänet.


Tarha rakennusvaiheessa. Nyt tarha on saanut myös
värin pintaan, kulkurampin ikkunasta ja tasoja seinälle.

23.5.2007

Pennut kasvavat hirmuista vauhtia ja nyt 2,5 viikon iässä molemmat painavat jo yli 400 grammaa. Taitavat tulla kokonsa puolesta isäänsä. Molemmilla pennuilla alkaa jo luonteiden erilaisuus näkyä: Nuutti on veljeksistä selvästi uteliaampi ja tulee heti tarkastamaan pentulaatikon eteen tulleet tutut ja tuntemattomat kasvot. Myös ensimmäiset pesän ulkopuoliset seikkailut on koettu, joskin reissut ovat päättyneet äidin hellään palautusoperaatioon. Niilo sen sijaan on hiukan varautuneempi ja haluaa tarkkailla tilannetta alkuun sivusta ennen kuin uskaltaa tehdä lähempää tuttavuutta. Myös liikkumisen suhteen Niilo on varovaisempi; pesän reunalta on toistaiseksi turvallisempaa tarkkailla suurta maailmaa kuin kokeilla sitä omin jaloin.

Pentusivulle on nyt lisätty myös linkki Juhan kuvablogiin, josta löytyy oma kansio veljeksille.

6.5.2007

Meillä on pentuja!

Lauantaina 5.5. kukonlaulun aikaan Neppi synnytti kolme pentua, kaksi poikaa ja yhden tytön. Tyttö jouduttiin valitettavasti lähettämään kissojen taivaaseen heti ensimmäisenä päivänä, mutta pojat kasvavat kovaa vauhtia pentupesässä.

Lisää tietoa ja kuvia pennuista tulee sivuille aivan lähiaikoina.

 
2.4.2007

Edellisen päivityksen jälkeen on tapahtunut monenlaista:

Nepin ja Grisun kiihkeän lemmenyön tulokset alkaa pikkuhiljaa näkyä ja pentueen arvioitu syntymäaika on 3.5. Pentueesta on tällä kertaa tulossa ilmeisesti edellistä pienilukuisempi, mutta tärkeintä on, että pennut ovat terveitä ja emo voi hyvin.

Jyväskylän näyttelyyn lähdimme vain Grisun kanssa ja poika saikin molempina päivinä sertinsä. Lauantaina häkin kylkeen saatiin lisäksi myös värin paras -palkinto killumaan! Molempina päivinä Grisu käyttäytyi herrasmiehen arvokkuudella ja sai erityiskiitoksia rauhallisesta luonteestaan.

Talviloman alkajaisiksi kävimme Grisun kanssa myös Turun näyttelyssä. Liekö aurinkoisten päivien ansiota, mutta molempina päivinä Grisulla tuntui olevan normaalia enemmän kevättä rinnassa ja aika kului muille kolleille uhotessa. Sunnuntaina oli varsin poikkeuksellinen tilanne, sillä venäjänsinisillä uroksilla oli kilpailua luokassa 5! Kukkoilusta huolimatta tryffelisika sai sertin molempina päivinä ja varsinainen jymy-yllätys odotti sunnuntaina, jolloin Grisu oli myös VP ja TP!

Sunnuntaina näyttelyssä oli mukana myös kaksi Nepin pennuista, hurmaavat pojat Keke ja Simo. Pojilla oli teini-ikäisten tapaan tuhat jalkaa ja miljoona mielenkiintoista haisteltavaa, mutta molemmat käyttäytyivät arvostelussa hyvin. Lähes identtiset veljekset kilpailivat nuorten luokassa kahdestaan ja pitkän tuuminnan jälkeen tuomari oli sitä mieltä, että Simo oli hiukan veljeään komeampi. Simon matka jatkui VP- ja TP -voittojen kautta paneeliin, jossa poika kaappasi itselleen Kategorian parhaan nuoren tittelin! Onnittelut tätäkin kautta poikien omistajalle Riikalle!


Grisu Jyväskylässä
Kuva: Heikki Siltala

1.2.2007

Kävimme viikonloppuna pitkästä aikaa näyttelyissä kissojen kanssa. Nepin ja Grisun lisäksi olimme saaneet houkuteltua paikalle Pienen (alias Napa) ja Keken. Jännitimme etukäteen kovasti Grisun ja pentujen näyttelykäyttäytymistä, mutta aivan turhaan!

Molemmat päivät menivät varsin hyvin: Lauantaina Neppi ja Grisu saivat sertinsä ja Grisu valmistui Internation Championiksi. Pieni oli porukan voitokkain ja kahmaisi itselleen myös VP-voiton. Sunnuntaina Neppi ja Grisu jatkoivat samaa linjaa ja Nepin vuoro oli valmistua IC:ksi. Myös pennut saivat erittäin hyvät arvostelut. Pieni oli paitsi VP ja myös TP!

Molempien pentujen luonne on edelleen maailman suloisin: Pojat ovat äärettömän ihmisläheisiä, uteliaita ja aktiivisia. Haikein mielin palautimme pennut omiin koteihinsa, mutta onneksi poikia pääsee näkemään vielä monta kertaa.


Pieni ja Keke häkissä

 
28.12.2006

Pennut ovat tänään tasan 14 viikkoa vanhoja ja kolme pennuista on viettänyt jo ensimmäisen joulun uusissa kodeissaan. Viimeinen pentu lähtee maailmalle tänään, kun viemme Napa-pojan Ramseksen kaveriksi Mollan ja Tonin luo. Mieli on haikea, mutta pentujen syntymää ja kasvua on ollut huikean hienoa seurata. Tiedän kaikkien saaneen hyvät kodit, joissa pennut voivat kasvaa tasapainoisiksi ja sosiaalisiksi kissaherroiksi ja -neidiksi.

Kiitos Jenni, Masi, Riikka, Teemu, Kasper, Molla ja Toni, että otitte ipanat osaksi perheitänne! :)

17.11.2006

Pennut ovat tänään tänään tasan kaksi kuukautta vanhoja. Pennuista on kasvanut sosiaalisia, luottavaisia ja erittäin tarmokkaita kissalapsia, joista erottuu hyvin jo jokaisen pennun oma luonne. Koko perhe on pysynyt terveenä ja pennut ovat kasvaneet melkoisiksi jötkäleiksi. Suurin pennuista painaa jo yli kilon ja muut tulevat hyvää vauhtia perässä.

Edellisen päivityksen jälkeen olemme muuttaneet vihdoin uuteen kotiimme. Uudet osoitetiedot löytyvät päivitettyinä yhteystietosivulta.

4.10.2006

Pennut ovat nyt päivää vaille kaksiviikkoisia. Ennenaikaisesta synnytyksestä huolimatta pikkuiset ovat kasvaneet hurjaa vauhtia ja keskimääräinen painonnousu onkin ollut lähes 20g/vuorokaudessa. Parhaimpina päivinä painoa on tullut lisää yli 25 grammaa!

Viimeisetkin silmät aukesivat viikonloppuna ja tällä viikolla vuorossa on kävely- ja painiharjoitukset. Huojuvan horjuvasta tyylistä huolimatta pienet maratoonarit ovat päässeet parhaimmillaan lähes puolen metrin päähän pesästä ennen huolehtivan mamman suorittamaa palautusoperaatiota.

24.9.2006

Meillä on vauvvoja! :) Neppi synnytti neljä terhakasta pentua, kolme poikaa ja yhden tytön. Mamma ja vauvat voivat hyvin.

25.8.2006

Meille on tulossa perheenlisäystä! Keskiviikon uä-tutkimus vahvisti sen, mitä turvonneet nisät antoivat olettaa: Nepille on tulossa vauvoja! Mamma voi kaikin puolin hyvin ja pentujen on tarkoitus syntyä syyskuun lopussa.

Sivuille on vihdoin lisätty myös perheen uusimman jäsenen, Grisun, tiedot.

 
31.7.2006

Galleriaan lisätty muutamia kuvia tältä päivältä sekä pari vanhempaa kuvaa.

 
5.7.2006
Kissalan uudet sivut ovat nyt galleriaa ja englanninkielistä osiota lukuunottamatta valmiit. Puuttuvia osia on tarkoitus täydentää ensimmäisenä sadepäivänä, sillä näin helteellä koneella istuminen ei jaksa oikein innostaa :)
 
Sää käy myös kissojen voimille, sillä sisälämpötila kohoaa joka päivä yli 30 asteen. Ikkunasyvennykset avointen ikkunoiden luona ovat haluttuja paikkoja, samoin kylpyhuoneen kylmä lattia. Harvoin olen nähnyt yhtä velttoja kissoja kuin nuo tämän hellejakson aikana.
2.7.2006

Uudet sivut ovat aivan kohta valmiit.